КОНСУЛТАЦИИ

Като дизайнер на градини мога да предложа набор от услуги, които включват:

Не е задължително да имате нужда от конкретна промяна в градината си, а само бихте искали нов професионален поглед върху вашата градина. 

След първоначалната консултация, обикновено изготвям писмен доклад с указания как да се процедира. В зависимост от вида на градината и планираните проекти, това може да включва широк спектър от услуги и решения.

Ниско ниво на поддръжка не означава липса на поддръжка – но е възможно да създадете градина, която е съобразена с вашите нужди. Независимо дали градината е за почивка на вилата или вкъщи, дали обичате да използвате градината си, вместо да работите в нея, или просто имате забързан живот, в който няма време за грижа за поддръжката на вашата градина, мога да ви помогна.

Може да имате вече красиво оформена градина, но цветните лехи да са позастарели и с празни пространства? Ще анализирам градината ви, след това ще предложа начин за освежаване и попълване на съществуващите лехи.

Градините често могат да бъдат подмладени чрез подмяна на съществуващите растения, въвеждане на по-динамични растителни сортове и комбинации, които да направят озеленяването по-силно въздействащо.

Могат да бъдат използвани на съвременни стилове в озеленяването или свежи комбинации от класически градински растения.

Ако желаете, ще преработя изцяло посадъчния план на градината Ви. Това е идеална възможност за възстановяване на загубения ‘УАУ’ ефект.

Съветът на ландшафтния дизайнер може да бъде безценен, ако искате да промените баланса настланите площи в градината, да направите нов плочник или да замените износените материали. Вече има много нови материали и техники и можете да избегнете скъпи грешки, като разберете какво е практично и устойчиво за вашата градина.

Ако наскоро сте се преместили, може да се наложи да направите някои промени в новата градина, така че да отговаря на нуждите на вашето семейство.

 При нужда от нови елементи за растящи деца, или водни ефекти може да реконструирате зони на съществуващата градина като така обогатите композицията на градината.

Произведенията на изкуството се нуждаят от внимателно позициониране в рамките на градината, често свързано с озеленяване. Градина е винаги пълна с изненади, и може да бъде толкова вълнуващо да попаднете на кът с произведение на изкуството, както и да срещнете красива група растения. Мога да ви помогна да вземете решение за поставянето на градински фигури и скулпури и допълнителното озеленяване около тях или да се свържете с изпълнители, ако искате да купите или поръчате скулптура.

Живи скулптури и топиарии

Скулптури от върба

Когато се работи по къщата, градината често се използва като място за съхранение и пренасяне на материали и служи за работно пространство на строителите. Мога да ви помогна да възстановите градината в предишния ѝ, или по-добър вид.

Еднократната консултация е най-достъпната ландшафтна услуга.

Не всеки се нуждае от цялостно преустройство на градината. Първоначалната среща може да се окаже добра отправна точка за получаване на съвет, или за решение за предприемане на специфични действия за решаване на конкретни проблеми. 

Няма нищо по-приятно от обсъждане на вашата градина, и какво може да вирее в нея, с някой, който е наистина пристрастен към градините! 

След първоначалната консултация, получавате писмен доклад с указания как да се процедира. Изготвям доклада като използвам знанията си за растенията, строителните материали и техниките за проектиране и познанствата си с изпълнители и доставчици. 
В зависимост от вида на градината и планираните проекти, този доклад може да бъде всичко, което ви е нужно.  А може да бъде началото на едно приключение в градината!

Начална консултация

Моята такса за първоначална консултация, която обикновено продължава около 2 часа, прекарани с вас, са 150 лв. Тази сума включва моите пътни разходи в рамките на 100 км от моя офис в София. След тази среща ще получите писмените ми предложения за вашата градина.

За консултации на по-далечни обекти, се предвиждат допълнителни пътни разходи:

  • В области граничещи със Софийска и Пернишка област + 100 лв

(Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Пловдив, Ловеч, Враца, Монтана)

  • В останалите области + 150 лв

(Видин, Плевен, Габрово, Велико Търново, Разград, Шумен, Търговище, Русе, Силистра, Добрич, Варна, Бургас, Ямбол, Стара загора, Хасково, Кърджали, Смолян)

Таксата за тази първоначална консултация се заплаща в края на посещението.

Безплатна консултация

Можете да получите безплатна първоначална консултация при следните условия:

  • Местоположение на обекта в рамките на Околовръстния път на София
  • Продължителност 1 час (без пътуването)
  • Без писмен доклад

Или

  • При поръчана и платена експертна оценка на дървесна растителност
  • Консултацията се осъществява на място, по време на посещението за експертната оценка, или въз основа на него, по време и на място, удобно на клиента.

Реимбурсиране

При последващо проектиране на градина, сумата за първоначалната консултация се приспада от цената на проектирането.

Тази консултация обикновено е достатъчна, за да предизвика някои идеи за вас. Ако решите да не преминете към следващия етап от дизайна на градината и процеса на изграждане, ще останате с всички концептуални скици и бележки, получени по време на консултацията. За съжаление, клиентите, възползващи се от безплатните 1-часови консултации остават без материали на физически носител.